Skoban (skoban) wrote in lj_malay,
Skoban
skoban
lj_malay

Testing, tesing

Alright, I'm a little new here. I have no idea how to save the changes, so I'll let anyone who does know do it..after they got through it.Page 8:/editinfo.bml.userpic.none
Tiada gambar dimuatnaikkan

Page 8:/editinfo.bml.userpic.header
Gambar Anda

Page 151:[faq] 77.2answer
Komuniti LiveJournal ialah tempat pertemuan. Pengguna-pengguna yang berminat dengan sesuatu subjek boleh mencari atau mewujudkan suatu komuniti berdasarkan subjek tersebut. Contohnya, penduduk sesuatu pekan atau bandar boleh berkumpul untuk saling menukar maklumat tentang subjek tersebut atau untuk mengumumkan isu-isu tempatan.

Terdapat beberapa perbezaan antara jurnal komuniti dengan jurnal persendirian:

Sesebuah komuniti mempunyai "penjaga." Penjaga ini adalah seorang pengguna, di mana akaun jurnal persendiriannya asing daripada akaun komuniti, yang mengawasi isu-isu di dalam sesebuah komuniti, mengawal seting komuniti tersebut dan Informasi Komuniti, dan menjalankan fungsi-fungsi pengurusan lain. Sesebuah komuniti mungkin mempunyai beberapa penjaga yang kesemuanya mempunyai akses pengurusan.

Entri dan komen dalan jurnal komuniti dibuat oleh akaun lain yang merupakan jurnal persendirian. Akaun komuniti tidak boleh mengepos entri ataupun komen.

Entri yang dibuat dalam jurnal komuniti akan dikaitkan dengan gambar pengguna pengguna yang telah mengeposkannya. Gambar pengguna komuniti hanya akan digunakan jika penulis entri tiada gambar fungsi lalai yang telah ditetapkan dan tidak mengspesifikasikan gambar untuk digunakan. Gambar pengguna komuniti tidak boleh dipilih apabila mengepos entri.

Selain daripada http://www.livejournal.com/users/namakomuniti/ dan http://www.livejournal.com/~namakomuniti/, sesebuah jurnal komuniti boleh diakses di http://www.livejournal.com/community/namakomuniti/. Jika komuniti tersebut mempunyai Akaun Dibayar, komuniti tersebut juga boleh diakses di http://namakomuniti.livejournal.com/.

Pengguna boleh menjadi ahli sesebuah komuniti dengan menyertai komuniti tersebut. Terletak kepada penjaga komuniti untuk membuat keputusan bagi membenarkan sesiapapun untuk menyertai komuniti tersebut ataupun menambah ahli secara manual.

Menyertai suatu komuniti berlainan daripada menambahnya kepada senarai Sahabat anda. Menambahkan sesebuah komuniti kepada senarai Sahabat anda dianggap "memantau" sesebuah komuniti. Anda boleh memantau sesebuah komuniti tanpa menjadi ahlinya, atau menjadi ahli komuniti tanpa memantaunya. Pengguna yang menyenaraikan sesebuah komuniti sebagai sahabat dipaparkan di Informasi Komuniti di bawah "Dipantau Oleh".

Ahli kepada komuniti adalah seperti Sahabat kepada akaun persendirian. Entri "Sahabat-sahaja" dalam sesebuah komuniti terus menjadi "Ahli-sahaja"; entri tersebut hanya boleh dilihat oleh ahli komuniti tersebut. Entri dengan sekuriti Sulit atau Khas tidak boleh dibuat dalam suatu komuniti.
Tags: old : translations
Subscribe

 • Post a new comment

  Error

  Comments allowed for members only

  Anonymous comments are disabled in this journal

  default userpic

  Your reply will be screened

 • 2 comments